شرق ، پس از اوباما

ساخت وبلاگ
روزنامه شرق از روز قبل پیروزی ترامپ تا امروز25 ابان

پس از اوباما : با تیتر بزرگ اوباما هیلاری روحانی(19 ابان)

توفان ترامپ : اما حالا همه‌چیز تمام شده و دونالد ترامپ توانسته در میان بهت و حیرت، پیروز نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری ٢٠١٦ ایالات متحده شود.(20 ابان)
انتخابات آمریکا پیروزی توده‌های خشمگین اکنون انتخاباتی که به ‌عنوان انتخابات قرن آمریکا لقب گرفته بود، به پایان رسیده است. اما غولی که ترامپ را از چراغ جادو خارج کرده است، به جای نخست خود برنخواهد گشت. جنبش تحول‌خواه، با کنارزدن تشکیلاتي فاسد و ناکارآمد، به نخستین موفقیت خود دست یافته است و برای موفقیت‌های بعدی بی‌قراری می‌کند( 20 ابان)
سه تفنگدار :(22 ابان)
ترامپ آنها و ترامپ ما :رأی ترامپ را هم باد با خود نیاورده است. مردماني وجود دارند که چون اشباح مسخ‌شده از رؤیاهای خویش، پای صندوق رأی می‌روند و سرنوشت خود و یک ملت را دگرگونه می‌کنند. این هم یکی از معایب دموکراسی است که باید به آن تمکین کرد (22 ابان)
ریشه‌های پیدایش ترامپامروزه ترامپ با حمله به طبقه حاکم و وعده تغییر سازوکار حاکم بر سیاست آمریکا برنده انتخابات شده است...حتی در صورت شکست ترامپ در عملی‌کردن وعده‌هایش، ریشه‌یابی پیروزی او تا سالیان متمادی موضوعی جذاب برای تحلیلگران و دانشمندان علوم اجتماعی خواهد بود.(22 ابان)
سرگیجه نفتی ترامپ: من فكر مي‌كنم انتخاب آقاي ترامپ، خود او را هم متعجب كرد. در تبليغ‌هاي انتخاباتي او نه يك سياست دقيق و شفاف اقتصادي تعريف شده بود و نه يك سياست خارجي. فقط گمان مي‌كردند دو، سه نكته ممكن است او را مطرح كند و اسمش را سر زبان‌ها بيندازد.(23 ابان)
دونالد ترامپ و پيروزي گفتمان در انتخابات :گفتمان ترامپ جسورانه سياست‌ها و نظم حاکم بر آمريكا و جهان را به چالش کشيد و مردم آمريكا با اين مثال‌ها، مصاديق واقعي و دردناکي را به خاطر آوردند و به تحول و تغيير بيشتر راغب شدند...  انتخاب ترامپ نشانه پيروزي يک آمريكايي واقعي بود که توانست باوجود آنچه جامعه روشنفکري، نظام دانشگاهي و نظم اداري در قالب پارادايم‌هاي سياسي و ديپلماتيک موجود توصيه مي‌کنند، به ايجاد گفتماني جديد بپردازد(23 ابان)
انتخابات آمريکا: واقعيت‌‌ها و انتخاب‌‌ها: افزايش نابرابري‌ها و بي‌عدالتي‌ها و گسترش شکاف‌هاي عميق طبقاتي، انحصارها و فساد سياسي را مي‌توان مهم‌ترين علت‌های بروز تحولات سياسي اخير آمريکا دانست. همچنين با وجود موفقيت‌هاي اوباما در ترميم وجهه جهاني آمريکا و کاهش تنش در مناسبات خارجي، آنچه براي مردم آمريکا اهميت بيشتري دارد، موضوعات نابرابري‌هاي اجتماعي و فرصت‌هاي رشد و اشتغال است.(23 ابان)
چرایی پیروزی دونالد ترامپ :رامپ خطاب به مردم می‌گفت من برای شما کار ایجاد می‌کنم که بتوانید زندگی آرامی داشته باشید و به تعطیلات آخر هفته بروید، من کاری می‌کنم که زیرساخت جاده‌ها، پل‌ها و اتوبان‌های ما از نو ساخته شود و این یعنی ایجاد شغل...به همین سادگی، مردی که برنامه نداشت و ندارد، اما می‌تواند برای طبقات بی‌کار و پایین جامعه شغل ایجاد کند. به گفته منصور او تاجر موفقی است، پس می‌تواند رئیس‌جمهور موفقی باشد. او وقتی توانست در اکثر شهرهای بزرگ برج ترامپ را بسازد، پس می‌تواند در جای جای کشور شغل ایجاد کند
سیاست؛ این بد و بدتر لعنتی :می‌گویند سیاست یعنی انتخاب میان بد و بدتر. چه بد! چون اصلا معلوم نیست بد را انتخاب کنند. (مثل فرانسه در سال‌ها پیش) اگر بدتر را انتخاب کنند چه؟ (مثل آمریکای امروز)...اگر ترامپ آنچه را می‌گوید محقق کند و به وعده‌هایش وفادار باشد، عجب آبرویی از دموکراسی رفته است(25 ابان)
و..
و...
سخن امروز(25 ابان سردبیر)
ناکارکردن مردم* : اغلب دولت‌هایی که با آرای بالای مردم بر سر کار می‌آیند، چند صباحی در پرتو انرژی متراکم جمعیت، مردم یا خلق، در حفاظی امنیتی به‌سر می‌برند. اگرچه مدت آن کوتاه است و رفته‌رفته از شور و اشتیاق مردم کاسته می‌شود. نیروهای مخالف همواره در پسِ پشت ذهن خود به این فکر می‌کنند که چگونه می‌توان یک دولت مردمی را ناکارآمد کرد. ناکارسازی یک دولت مردمی، از ریخت‌انداختن آن دولت در انظار عمومی است. مخالفان دولت همواره درصدد بوده‌اند به حملات و انتقادات خود صورتی مشروع داده و اذهان عمومی را به هر طریق به این باور برسانند که رفتاری مشروع دارند و اگر اقدامات‌شان نامشروع جلوه می‌کند، از عدم آزادی است که گویا دولت از آنان دریغ داشته است...مخالفان دولت همواره سعی دارند در مسیر چشم‌اندازی که دولت ترسیم می‌کند و مردم نیز باورشان دارند، کژی و انحراف ایجاد کنند...انحراف، کارکرد دیگری نیز دارد و آن منحرف‌کردن نگاه مردم از مسائل حیاتی سیاسی به مباحث حاشیه‌ای است که چه‌بسا جذابیت و کشش بیشتری نیز در میان عامه داشته باشد...
------------------------
( و مشخصا جناب سردبیر هشت سال تخریب دولت (و پس از سه سال هنوز) را با علم به این مطالب که امروز مینویسد....)
 تکمیلی
هشدار اوباما به ترامپ : آن‌طور که معلوم است اوباما نیز مانند بسیاری از تحلیلگران مسائل بین‌المللی امیدوار است ترامپ در قامت رئیس‌جمهور تا حدی از شعارهای تند خود کوتاه بیاید و رویکرد متعادل‌تری اتخاذ کند.(26 ابان)
اینها تا دیروز کجا بودند؟ : بیان حقیقت سوخته در بین مردم همه دنیا‌ طرفدار جدی ندارد. مردم به پنهان‌کاران اعتنایی ندارند. نمونه غربی‌اش هیلاری کلینتون است. شائبه پنهان‌کاری در آخرین لحظات انتخابات هم دست از سرش بر نداشت. اف‌بی‌آی ماجرای ایمیل‌های او را پیش کشید و با اینکه سرانجام او تبرئه شد، اما ظن پنهان‌کار‌بودنش در اذهان مردم بر جا ماند. اگر کس دیگری جای کلینتون بود یا پنهان‌کاری‌هایش سَر بزنگاه برملا نمی‌شد، بعید بود ترامپ به ریاست‌جمهوری برسد. (29 ابان)
ندروهای مخالف ایران در کابینه (29 ابان)
بهمپس ...
ما را در سایت بهمپس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 6behmaps15 بازدید : 213 تاريخ : سه شنبه 3 اسفند 1395 ساعت: 19:53